دوشنبه, 13 آذر 1402 - Monday, 04 December 2023
کد خبـر : 3035
تاریخ انتشار: جمعه, ۱۸ اسفند ۱۳۹۶ ۱۳:۲۹
دسته: مشروح
پرینت
ایمیل

کارگران اعتصاب کردند، زباله‌های بوشهر روی زمین ماند+تصاویر

کارگران اعتصاب کردند، زباله‌های بوشهر روی زمین ماند+تصاویر

آوای پارسیانه: اعضای شورای بوشهر چنانچه برای پاکبانان دل می سوزانند، باید از دریافت بموقع پاداش و عیدی خود نیز بگذرند/ شمشیری: قرارداد سفید امضا با کارگران تخلف است

در آستانه نوروز، مرکز استان گرفتار اعتصاب کارگران پسماند شهرداری شد تا زباله ها روی زمین بماند.

به گزارش «آوای پارسیان»؛ در پی تغییر پیمانکار پسماند شهرداری بوشهر که از هفته گذشته فعالیتش را آغاز کرده، پایه حقوقی کارگران پسماند از اِشل شهرداری به کارگری تغییر کرده که این موضوع به کاهش دریافتی این کارگران منجر شده است.

شهرداری بوشهر در حالی به این تغییر با هدف کاهش هزینه پرداختی به پیمانکار روی آورده که به ضرر کارگران پسماند منجر شده و به گفته آنها بین 200 تا 300 هزارتومان حقوق ماهیانه شان را کاهش می دهد.

این موضوع باعث گردید تا شب گذشته کارگران اعتصاب کرده و زباله های شهر بوشهر جمع آوری نشود.

خبر می رسد با پادرمیانی برخی اعضای شورای شهر شامل شمشیری، دهدار و توسلی و مسئولان شهرداری با کارگران پسماند و نشستی که با آنها برای رفع این مشکل برگزار شده، آنها پذیرفته اند از امشب فعالیت خود را از سر بگیرند.

با این حال، صبح پنجشنبه شهروندان بوشهری از تلنبار شدن ظرفیت مخازن زباله محلات و زمین ماندن کیسه های زباله ابراز نارضایتی کردند.

طاهره شمشیری عضو شورای شهر بوشهر در نشست اعضای شورا با سرپرست سازمان پسماند شهرداری و پیمانکار جدید پسماند تاکید کرد: قراردادهای سفید امضا که اخیرا با کارگران در دفترخانه بسته شده خلاف است و باید پیمانکار این موضوع را جمع کرده و از کارگران دلجویی کند.

درحالی که پیمانکار عقیده داشت این موضوع با هدف پایمال کردن حق کارگران نبوده و به منظور مشخص شدن وضعیت نیروی کاری در ابتدای قرارداد با شهرداری بوده، شمشیری خاطرنشان کرد: اگر در میانه اسفندماه وارد همکاری با شهرداری شدید، صحیح آن بود که حقوق کارگران به صورت روزمزد پرداخت می شد تا وضعیت شما نهایی شود، نه اینکه طبق مستنداتی که به دست ما رسیده، قرارداد سفید امضا با کارگران بسته اید که امنیت شغلی و معیشتی آنها را زیرسوال برده است.

شمشیری با تاکید بر لزوم پرداخت بموقع حقوق پاکبانان گفت: انتظار ما از سازمان مدیریت پسماند تقویت وظیفه نظارتی است و هر چه زودتر حقوق و مزایای عقب افتاده آنها پرداخت شود.

وی ادامه داد: پاکبانان با وجود پرداخت نشدن 2 ماه حقوقشان، برای پاکیزگی شهر بصورت شبانه روزی زحمت می کشند که با فعالیت در چنین شرایطی باید قدردان آنها باشیم.

عبدالخالق برزگرزاده دیگر عضو شورای اسلامی شهر بوشهر نیز گفت: اعضای شورای شهر بوشهر چنانچه برای پاکبانان دل می سوزانند، باید از دریافت بموقع پاداش و عیدی خود نیز بگذرند تا زمینه عقب افتادگی حقوق معوقه پاکبانان فراهم شود.

وی افزود: بسیاری از این کارگران به دلیل پرداخت نشدن حق بیمه شان، قادر نیستند زن و فرزند خود را به دکتر ببرند که انتظار می رود شهرداری نسبت به پرداخت تعهد پیمانکار قبل در زمینه حق بیمه ها سریع تر اقدام کند.

به گفته وی، تغییرات در دستمزد پاکبان ها و محاسبه آن با حقوق ماههای دی و بهمن که با پیمانکار قبلی بود و به کاهش دریافتی پاکبان ها منجر می شود عجیب است و شهرداری اگر بنای تغییری دارد، باید از زمان پیمانکار جدید که در اسفندماه بوده اقدام کند.

حسن شجاعی پور سرپرست سازمان مدیریت پسماند شهرداری بوشهر نیز در این جلسه وعده داد: حقوق دی و بهمن پاکبانان شهرداری بوشهر پرداخت شده و حقوق اسفند نیز با سازوکاری که پیش بینی شده تا هفته اول فروردین پرداخت می شود، اما با توجه به تغییراتی که شهرداری در قرارداد پیمانکار جدید ایجاد کرد و اشل حقوقی را از شهرداری به کارگری تغییر داد، حقوق پاکبان ها بین 200 تا 300 هزارتومان کاهش داشته که موجب اعتراض شده است.

به گفته وی، تغییر در این موضوع نیازمند تصمیم مجدد شورا و شهرداری می باشد.

گزارش «خلیج فارس» حاکیست؛ همین اعتراضات زمینه ساز اعتصاب چهارشنبه شب پاکبان ها و خودداری از جمع آوری زباله های شهر بوشهر شد که در پی نشست برخی اعضای شورا و مسئولان شهرداری، قرار شده از پنجشنبه شب آنها به سر کار خود حاضر شوند.

شایسته است با توجه به مشکلات مالی و معیشتی این قشر ضعیف، ضمن پرداخت به موقع حقوق و بیمه این کارگران، شهرداری کاهش هزینه های خود در زمینه پسماند را از طریق صرفه جویی در هزینه های دیگر و فرهنگ سازی برای تفکیک زباله یا درآمدزایی از زباله ها جبران کند، نه پایین آوردن دستمزد کارگران پسماند.

تصاویری از جمع آوری نشدن زباله های شهر بوشهر که مربوط به صبح پنجشنبه می باشد در ادامه می بینید:

نظر شما؟  
+ 1
مخالفم + 0
Bookmark and Share
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

نوشتن دیدگاه