شنبه, 18 آذر 1402 - Saturday, 09 December 2023
کد خبـر : 3200
تاریخ انتشار: جمعه, ۰۳ فروردين ۱۳۹۷ ۰۰:۰۰
دسته: مشروح
پرینت
ایمیل

غذای امروز به تاریخ فردا ! +تصاویر

غذای امروز به تاریخ فردا ! +تصاویر

آوای پارسیان: نظارت بر تاریخ درج شده روی کالاها بر عهده اداره کل استاندارد و مرکز بهداشت می باشد و با توجه به اهمیت بسزایی که این موضوع در سلامت و امنیت غذایی مردم دارد، انتظار می رود با حساسیت بیشتری درقبال تاریخ تولیدهای جعلی اقدام و گزارش آن به مردم ارائه شود.

 مهراب احمدی: در روزهای اخیر در فضای مجازی استان بوشهر تصاویری از محصولاتی منتشر شده که تاریخ تولید آن از تقویم جلوتر زده است!

به گزارش «آوای پارسیان»؛ نخستین تصویر منتشر شده در فضای مجازی استان، تخم مرغی بود که همزمان با فرا رسیدن سال جدید دست به دست گردید و تاریخ تولید 2 فروردین (امروز) را نشان می داد. کاربری زیر این تصویر نوشت: «اولین دروغ سال!»

http://pgnews.ir/gozaresh/uploads/p1c96t8d1s1v619q12qr1inu1gcd6.jpg

دیروز هم دوغ سنتی یکی از تولیدکنندگان گناوه ای در شبکه های اجتماعی با تاریخ تولید امروز منتشر شده که مخاطبی زیر آن نوشته بود: «دوغ فردا رو امروز خریداری کردیم!»

http://pgnews.ir/gozaresh/uploads/p1c96t8d1q1trm1c3qs179s7614.jpg

دیشب هم تصویری از جعبه نان و شیرینی در فضای مجازی دست به دست شد که تاریخ تولید آن با تاخیری دو روزه، 3 فروردین قید شده بود.

http://pgnews.ir/gozaresh/uploads/p1c96t8d1q12fu1is1lh1a9i1v075.jpg

شما هم حتما محصولاتی که تاریخ تولیدشان به صورت جعلی روی آن ها درج شده دیده اید یا در شبکه های مجازی دیده اید.

تقریبا اغلب ما هنگام خرید محصولات غذایی، بیشترین زمان را صرف توجه به قیمت درج شده روی کالا ها می‌ کنیم و نسبت به تاریخ تولید و مصرف این محصولات کم توجه تریم.

تاریخ تولید و مصرف اشتباه، مخدوش بودن اطلاعات درج شده روی محصولات غذایی، ارائه محصولات تاریخ مصرف گذشته، بسته ها و جعبه های محصولات غذایی که می بایست در جای سرد و خنک نگهداری شوند اما توسط برخی فروشگاه ها در شرایط نامناسب و زیر آفتاب نگهداری می شوند  و مسائلی از این دست، هر ساله  باعث به خطر افتادن جان تعداد زیادی از مصرف کنندگان می شود.

در این بین ضرورت دارد متولیان بهداشت، استاندارد و تعزیرات توجه جدی تری به این مقوله داشته باشند و حساسیت را به مغازه ها و اصناف منتقل کنند.

http://pgnews.ir/gozaresh/uploads/p1c96tbgj46alref1o6g1ggl154e7.jpg

دست بردن مغازه داران در تاریخ تولید ضعیف است

یک فعال صنفی بازار بوشهر در این زمینه می گوید: امکان تغییر تاریخ تولید و انقضا در فروشگاه ها به شدت ضعیف است و اگر هم بنا به فرض، این کار انجام شود در آمار و ارقام بسیار پایین این اتفاق می افتد.

به گفته وی، بیشتر این تخلفات به مبدا بر می گردد، یعنی درست زمانی که اجناس تولیدی روانه بازار و بنا به هر دلیلی تاریخ های غیر واقعی روی کالا درج می شود.

راز تاریخ تولیدهای جعلی

یک کارشناس در حوزه تولید اما به نکته مهمی در زمینه تاریخ تولید جعلی محصولات اشاره می کند و در این خصوص به «خلیج فارس» می گوید: تاریخ تولید جعلی که برخی از آنها در شبکه های اجتماعی منتشر می شود، اشتباه نیست بلکه عمدی است، ولی توزیع آن غیرعمدی می باشد.

احمدنیا توضیح می دهد: متاسفانه برخی تولیدکنندگان برای کنترل بازار به نفع خودشان تاریخ تولید را روزها یا حتی هفته های بعد درج کرده و در انبار و سردخانه نگهداری می کنند و سپس به تدریج روانه بازار مصرف می نمایند تا قیمت ها شکسته نشود.

به گفته وی، اگر یک بازرس سمج پیگیر موضوع و برخی انبارهای کارخانجات شود، خیلی چیزها روشن می گردد و شاهد این بی مبالاتی ها خصوصا در زمینه اقلام غذایی نخواهیم بود.

مسئولیت تاریخ های تولید با مسئول کنترل کیفی می باشد

در این زمینه نظر معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان را هم جویا شدیم.

دکتر یحیی رضایی با اشاره به اینکه طبق قانون، کلیه فرآورده هایی که بسته بندی، فرآوری و تولید می شوند باید تاریخ تولید، انقضا و مشخصات کامل واحد تولید کننده روی آن درج شده باشد ادامه داد: مسئولان کنترل کیفی هر واحد، موظف به انجام بررسی محصولات و زمان درج تاریخ تولید و مصرف بر روی بسته بندی هستند و تمام مسئولیت ها بر عهده مسئولان کنترل کیفی است.

وی افزود: درباره تارخ انقضا، هم که براساس نوع مواد تشکیل دهنده و فسادپذیری این مواد متفاوت است، واحدهای تولیدی موظفند اطلاعات دقیق را برای راهنمایی مصرف کننده روی بسته بندی محصولات درج کنند.

این مقام مسئول درباره پیگیری پیرامون چنین محصولاتی با تاریخ تولید جعلی می گوید: در استان ما نیز مانند دیگر استان ها هر از گاهی تخلفاتی در زمینه تناقض تاریخ تولید  درج شده بر روی محصول  با تاریخ تولید واقعی یا ایجاد تغییر در تاریخ انقضا به چشم می خورد که رسیدگی های لازم پس از کشف انجام می شود.

رضایی افزود: این نکته را باید به تولید کنندگان یادآوری کنیم که چنانچه مسئولان فنی هر واحد تشخیص دادند که مواد غذایی موجود در انبار با وجود گذشتن تاریخ مصرف، فاسد نشده اند و قابلیت ورود به بازار را دارند بجای انجام اقدام خودسرانه مبنی بر تغییر تاریخ، ابتدا باید موضوع را با معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی در میان بگذارند و بعد از دریافت مجوز، به فراوری یا تغییر تاریخ انقضا اقدام کنند. اگر مشکلی در محصول نباشد، با این تغییر موافقت، وگرنه دستور امحای چنین محصولاتی صادر شود.

ضرورت حساسیت بیشتر استاندارد و بهداشت

به هر روی تاکید بر مسئولیت داشتن کنترل کیفی کارخانه ها روی تاریخ های تولید و انقضا در شرایطی است که آنها در زیرمجموعه تولیدکنندگان قرار داشته و بعید است به راحتی بتوانند خلاف منویات مسئولان کارخانه اقدام کنند.

دست آخر اینکه؛ نظارت بر تاریخ درج شده روی کالاها بر عهده اداره کل استاندارد و مرکز بهداشت می باشد و با توجه به اهمیت بسزایی که این موضوع در سلامت و امنیت غذایی مردم دارد، انتظار می رود با حساسیت بیشتری درقبال تاریخ تولیدهای جعلی اقدام و گزارش آن به مردم ارائه شود.

نظر شما؟  
+ 1
مخالفم + 0
Bookmark and Share
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

نوشتن دیدگاه