شنبه, 18 آذر 1402 - Saturday, 09 December 2023
کد خبـر : 3828
تاریخ انتشار: پنج شنبه, ۰۷ تیر ۱۳۹۷ ۱۶:۴۵
دسته: مشروح
پرینت
ایمیل

180 روستای استان بوشهر چشم انتظار تانکر آب

180 روستای استان بوشهر چشم انتظار تانکر آب

آوای پارسیان:قطع انشعاب باغ ویلاها و پرمصرف ها در استان با مجوز ستاد مدیریت بحران/ ماجرای کند و غیرفعال بودن دو طرح آبشیرین کن سیراف و دلوار/ تا سال 1404 نباید انتظار ورود آب از کازرون داشته باشیم، آب ورودی از سد کوثر هم نصف خواهد شد

دستشان را سایه بان چشمانشان کرده و به جاده ای چشم دوخته اند که قرار است تا ساعتی دیگر مسیر حرکت تانکری باشد که برایشان مایه حیات حمل می کند، سال ها تشنگی روستا آن ها را به این انتظار عادت داده است.

به گزارش «آوای پارسیان»؛ اهالی روستا بسیارند و باید همه سیراب شوند، به ناچار به همان کمش هم قانع هستند. البته آن ها تنها نیستند و خیلی از روستاییان استان بوشهر چالش بی آبی را هر روز تجربه و با آن دست و پنجه نرم می کنند.

رییس اداره نگهداری و بهره برداری شرکت آبفا روستایی استان بوشهر می گوید: حدود 180 روستای استان بوشهر با تانکرهای سیار آبرسانی می شوند؛ معادل 40 درصد روستاهای استان.

احسان الله سیف بوشهری در حاشیه بازدید خبرنگاران از مجتمع آبرسانی روستایی احمدی- دویره شهرستان بوشهر ادامه داد: حدود 450 روستا از دیلم تا عسلویه زیرپوشش شرکت آبفا روستایی استان است که حدود 40 درصد آنها به شبکه آبرسانی دسترسی نداشته یا آب با کیفیت برای انتقال به خطوط آنها نیست، بنابراین از طریق تانکر آب دریافت می کنند.

وی با بیان اینکه 40 تانکر وظیفه آبرسانی سیار در روستاهای استان را برعهده دارند، خاطرنشان کرد: 25 دستگاه در مالکیت شرکت آبفا روستایی بوده و 15 دستگاه هم اجاره کرده ایم.

سیف بوشهری هزینه حمل آب هر تانکر بدون احتساب هزینه آب را به ازای هر کیلومتر حدود 2500 تومان اعلام و تصریح کرد: به طور معمول آب رایگان در اختیار تانکرها قرار می گیرد مگر این که تقاضا بیشتر از سهمیه تعیین شده باشد.

به گفته وی، بیشترین آبرسانی سیار مربوط به دشتستان است که به دلیل تعداد زیاد و پراکندگی روستاها می باشد.

این مقام مسئول با اشاره به کاهش ورودی آب استان از کازرون و خط کوثر به دلیل خشکسالی ها، خاطرنشان کرد: اذعان داریم که در تنش آبی موجود، توزیع آب در روستاها در حد استاندارد نیست، اما نگذاشته ایم روستایی در استان بدون آب بماند و امیدواریم با همکاری بیشتر مردم، تابستان را به سلامت پشت سر بگذاریم.

قطع انشعاب باغ ویلاها و پرمصرف ها

مدیر بهره برداری و نگهداری شرکت آیفا روستایی استان خاطرنشان کرد: امسال با همکاری دهیاران، تلاش کرده ایم سهمیه ای که برای هر روستا تعیین شده با نظارت خود دهیاران به بهترین نحو توزیع شود و خوشبختانه از این نظر بازدهی بهتری داشته ایم.

وی با بیان اینکه نیازمند مدیریت مصرف از سوی مردم هستیم، ادامه داد: در برخی روستاها، شاهدیم باغ ویلاهایی که در ابتدای خط آبرسانی ساخته شده، با پمپ ها، آب را به چاه و مخزن ها منتقل کرده و باعث می شوند سایر مشترکان در ساعت تعیین شده، بی آب بمانند، از این رو با مجوزهایی که از استانداری و ستاد مدیریت بحران گرفته ایم، قطع انشعاب این باغ ویلاها یا مشترکان پرمصرف را انجام داده ایم.

وی ادامه داد: مثلا چند روز قبل در یکی از روستاها گزارشی از یک مشترک رسید که حدود سه هفته هیچ آبی به وی نرسیده، درحالی که با توجه به سهمیه تعیین شده که با هماهنگی دهیار می باشد، نباید این اتفاق می افتاد، اما وقتی بررسی کردیم مشخص شد فردی که قبل از این مشترک ویلا ساخته، با حفره چاه و ایزوگام آن، با لوله بزرگی آب را وارد چاه و برای مصرف شرب ذخیره سازی می کند که جدا از غیربهداشتی بودن آبی که اینطور ذخیره شده، این اقدامات حق دیگران را هم ضایع می کنند و مردم روستا را بی آب نگه می دارد، از این رو با مجوزهایی که داریم به قطع چنین انشعاباتی اقدام خواهیم کرد.

سیف بوشهری خاطرنشان کرد: باغ ویلا، تامین آب دام یا تبدیل خانه در برخی نقاط صنعتی استان به آشپزخانه کارگری حق هر شهروندی است، اما در شرایطی که امروز با تنش آبی مواجه ایم، انتظار همکاری بیشتری از همه مشترکان داریم، طوری که آب به انداز نیاز متعارف خانگی دریافت و ذخیره سازی شود تا قادر به ارائه خدمت به سایر مشترکان باشیم، وگرنه به قطع انشعاب مشترکان پرمصرف ادامه خواهیم داد.

راهکار درازمدت، فقط آبشیرین کن

این مقام مسئول در شرکت آبفا روستایی استان بوشهر تصریح کرد: در کوتاه مدت و برای گذراندن تابستان، تنها راهکار پیش رو تلاش برای مدیریت توزیع همین آب موجود و حفر یا کف شکنی چاهها برای تامین آب بیشتر است که ما نیز با توجه به اعتبارات و مقدوراتی که داشته ایم این مهم را دنبال کرده و تلاش نموده ایم با وجود کاهش ورودی آب استان، روستاها بدون آب نمانند و تا پایان فصل گرما این تلاش مضاعف ادامه می یابد.

سیف بوشهری ادامه داد: اما راهکار درازمدت و واقعی، اجرایی شدن طرح های شیرین سازی آب دریا است، چرا که تا سال 1404 نباید انتظار ورود همین آب موجود از کازرون را داشته باشیم و آب انتقالی به استان از سد کوثر هم نصف خواهد شد.

کند بودن 2 آبشیرین کن روستایی استان

وی در پاسخ به سوال خبرنگار «خلیج فارس» مبنی بر غیرفعال بودن پروژه های آبشیریکن آبفا روستایی استان گفت: آبشیرین کن 10 هزار متر مکعبی روستای رستمی در بخش دلوار با گذشت چندماه از کلنگ زنی، هنوز سرمایه گذار فعالیتش را شروع نکرده که پیگیر این مسئله هستیم، اما آبشیرین کن سیراف متوقف نیست، هرچند روند اجرایی آن کند است که عمدتا به وضعیت تزریق اعتبارات کشوری مربوط می شود.

این مقام مسئول در حاشیه بازدید خبرنگاران از مجتمع آبرسانی دویره احمدی شهرستان بوشهر و بخش های کلرزنی آن گفت: بهداشت آب، خط قرمز مجموعه آب کشور است و در این زمینه به مشترکان اطمینان خاطر می دهیم، ضمن اینکه مراکز بهداشت روستایی نیز خودشان جداگانه آب ورودی به روستا را تست کرده و درصورت بروز مشکل اخطار می دهند.

نظر شما؟  
+ 1
مخالفم + 0
Bookmark and Share
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

نوشتن دیدگاه