دردسرهای تولیدکنندگان بوشهری از قطع برق/ خاموشیها برنامه ندارد
دردسرهای تولیدکنندگان بوشهری از قطع برق/ خاموشیها برنامه ندارد
آوای پارسیان: در شرایط کنونی به دلیل وابستگی شدید همه ابعاد زندگی مردم به برق و وسایل برقی، خاموشی برای مشترکان اعم از خانگی، تجاری و یا صنعتی مشکلاتی را ایجاد و محدودیت هایی را فراهم می سازد اما ضرر و زیان اقتصادی حاصل از قطعی برق بدون برنامه برای واحدهای تولیدی، اقتصادی و واحدهای صنفی از سایر مشترکان بیشتر است.
برخی از تولیدکنندگان و فعالین صنعتی نسبت به قطع مکرر برق گلایه مند بوده و می گویند این موضوع در روند فعالیت شان اختلال ایجاد کرده است.
به گزارش «آوای پارسیان»؛ دبیر انجمن مدیران صنایع استان هم با بیان اینکه فعالین صنعتی به مشکلات صنعت برق از جمله کمبود تولید اشراف دارند، ادامه داد: اما گلایه اصلی درباره نبود برنامه ای برای اعمال خاموشی هاست.
یکی از فعالین تولیدی که در شهرک صنعتی بوشهر ۲ به عنوان بزرگترین شهرک صنعتی استان فعالیت دارد، می گوید: بالغ بر ۱۵۰ واحد صنعتی در این منطقه مستقر است که امروز حدود 40 درصد آنها غیرفعال شده اند.
وی با اشاره به اشتغال 1700 نفر در در این شهرک صنعتی یادآور شد: مدیران واحدهای صنعتی فعال در واقع عاشقان تولید هستند که در این عصر اقتصادی و رکود موجود، از اهداف خود دست نکشیده اند و اشتغال زایی و فعالیت شان را ادامه می دهند، اما متاسفانه بخش دولتی همراهی و همکاری کافی را ندارد.
این فعال اقتصادی خاطرنشان کرد: در سالی که توسط رهبری نظام به عنوان حمایت از تولید نامگذاری شده و انتظار حمایت بیشتر از تولیدکنندگان می رود، تولید و اشتغال در شهرک صنعتی بوشهر در حال از دست رفتن است که عدم خدمات دهی مناسب و قطع مکرر برق از دلایل این وضعیت می باشد.
وی با اشاره به مشکلات آب و برق اظهار داشت: متاسفانه روزانه بدون اطلاع و برنامه قبلی و در حین پروسه تولید با مشکل بی برقی مواجه می شویم که خسارات جبران ناپذیری را به تولید تحمیل کرده است. در نظر بگیرید شرکت بتن آماده ای که در حال بتن ریزی سقف یک واحد مسکونی می باشد و در حین کار بی برق شود، از این رو سقف خانه باید مجددا تخریب و از نو و به صورت یکپارچه بتن ریزی شود. البته آسیب وخسارت مالی وارده به دستگاه تولید بتن نیز محتمل می باشد.
این فعال تولیدی یادآور شد: یا مثلا واحد عمل آوری آبزیان را در نظر بگیرید که ماهی و میگو را فرآوری، بسته بندی و آماده انجماد نموده اند، ولی تونل انجماد شرکت بدلیل بی برقی ازکار افتاده که باید در این لحظه فاتحه بار ماهی و میگو را خواند. همچنین سردخانه هایی در نظر بگیرید که مواد غذایی و لبنی بازار را تامین می کنند و با قطعی برق دچار افزایش دما شده و در این شرایط آیا می توان به کیفیت ماست موجود در سردخانه اطمینان کرد؟ به اينها باید ساعات بيكاري كارگران را هم اضافه کرد كه براي واحدهاي صنعتي هزينه مضاعف دارد.
وی خاطرنشان کرد: با وجود پیگیری های متعدد از سوی مدیر شهرک صنعتی بوشهر ۲ و مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان که منجر به برگزاری جلسه با حضور نماینده های واحدهای صنعتی در دفتر مدیرعامل شرکت توزیع برق استان شد، متاسفانه مشکل برق روز به روز وخیم تر و مدیران واحدهای صنعتی را خشمگین تر نموده است.
به گفته وی، مدیرانی که با همه مشکلات کنار آمده اند و سر پا مانده اند با اين اوضاع راهي جز تعطيلي و به طبع آن بيكاري گروهی كارگر برايشان باقي نمانده، اما باید گفت آیا به راستي قطعی برق آنان کمبود برق استان و كشور را جبران می کند یا فقط به فشردن گلوی تولید در این حال و روز اقتصادی منجر می شود؟
بیشترین گلایه تولید کنندگان از نبود برنامه برای خاموشی هاست
دبیر انجمن مدیران صنایع استان بوشهر با تایید افزایش خاموشی ها در منطقه ویژه اقتصادی و شهرک های صنعتی فعال استان گفت: در شرایطی که شاهد رکود بازار و مشکلات عدیده تولید هستیم، قطع برق دشواری و هزینه مضاعف بر تولیدکنندگانی وارد می سازد که بقول عامیانه پوست کلفت بوده و در این شرایط فعالیت تولیدی را رها نکرده اند.
خضر خلیلی خاطرنشان کرد: فعالان صنعت و تولید مشکلات پیش روی صنعت برق را درک کرده و به نزدیک شدن میزان مصرف و تولید برق اشراف دارند، اما بیشترین گلایه شان این است که برنامه و زمانبندی مشخصی برای اعمال خاموشی ها ندارند و در این شرایط مواد اولیه و تجهیزات برقی شان دچار خسارت می گردد.
خلیلی با بیان اینکه توصیه ما به همکاران صنعتی این است که با تغییر شیفت کاری و انتقال بخشی از فعالیت های شان به زمان های غیرپیک برق، با شرکت برق همکاری داشته باشند، تصریح کرد: جدا از هزینه های مضاعفی که تغییر شیفت کاری برای واحدهای تولیدی به وجود می آورد، وقتی برنامه درست و مشخصی درخصوص اعمال خاموشی ها وجود نداشته باشد، عملا شب نیز خاموشی بدون برنامه اعمال شده است.
بیشترین ضربه خاموشی ها به تولید و واحدهای اقتصادی است
قطعی برق در شرایط کنونی به دلیل وابستگی شدید همه ابعاد زندگی مردم به برق و وسایل برقی برای مشترکان اعم از خانگی، تجاری و یا صنعتی مشکلاتی را ایجاد و محدودیت هایی را فراهم می سازد اما در این بین ضرر و زیان اقتصادی حاصل از قطعی برق بدون برنامه برای واحدهای تولیدی و اقتصادی از سایر مشترکان بیشتر است.
در شرایطی که تولید به دلیل عدم داشتن نقدینگی کافی، رکود در بازار و فشارهای ناشی از واردات کالاهای مشابه در حال احتضار است، قطعی برق بدون اعلام و برنامه ریزی نشده نیز می تواند مابقی رمق این بیمار رنجور را از بین ببرد.
قطعا باید اولویت شرکت برق استان و برق منطقه ای فارس تامین پایدار برق واحدهای صنعتی استان باشد و در این خصوص اهتمام بیشتری شکل بگیرد، ضمن اینکه اگر اجبار به قطع برق صنایع هست، برنامه زمانبندی مشخصی در اختیار واحدهای تولیدی قرار بگیرد که امکان برنامه ریزی داشته باشند.


