کمک اجباری در مدارس دولتی!
مدیرکل آموزش و پرورش بوشهر: مدیران متخلف عزل میشوند
گلایه های والدین: مدیر می گوید هرجا دوست داری شکایت کن!/ مدیر یک مدرسه: سرانه آموزش و پرورش کفاف مدرسه نمی دهد/ مدیرکل آمورش و پرورش: کمک اختیاری هم در زمان ثبت نام نباید وجود داشته باشد
آوای پارسیان: دریافت پول از والدین در هنگام ثبت نام مدارس فرزندان، قصه جدیدی نیست. سال هاست که آموزش و پرورش برای این مورد وعده برخورد با مدیران متخلف و عزل آن ها را می دهد؛ اما در بر همان پاشنه می چرخد.
به گزارش «خلیج فارس»؛ به عبارتی، از آموزش و پرورش همواره ضرورت دریافت پول انکار می شود اما توسط مدیران مدارس برای دریافت پول، اصرار وجود دارد و سهم والدین نیز اجبار به پرداخت است.
در این میان آن چه مسلم است اینکه مدیران در پی معذوریت های مادی برای اداره مدرسه، به اجبار از والدین برای تأمین هزینه های مدرسه مبالغی را مطالبه می کنند و چنانچه این موضوع رسانه ای نشود، رویه مذکور همچنان ادامه می یابد.
شهروندان نیز در این ایام صرفا با تماس و ارسال پیامک به رسانه ها از رویه موجود گلایه می کنند و کمتر این انگیزه و اعتماد وجود دارد که از طریق شیوه های اعلامی توسط آموزش و پرورش، شکایت خود را از دریافت اجباری وجه در زمان ثبت نام پیگیری نمایند.
گلایه های والدین: مدیر می گوید هرجا دوست داری شکایت کن!
در این بین، گلایه های ارسالی خوانندگان «خلیج فارس» زمینه پیگیری گزارش خبرنگار ما شد، گلایه هایی نظر اینکه:
مادری از بوشهر: چند روز پیش برای ثبت نام فرزندم به دبستان دولتی ... بوشهر مراجعه کردم و گفتند برای هوشمندسازی کلاس باید علاوه بر هزینه کتاب و بیمه، باید 120 هزار تومان برای هوشمندسازی کلاس و کمک به مدرسه پرداخت شود. هرچه به متصدی ثبت نام گفتم شوهرم کارگر است و الان تامین این مبلغ برایم دشوار است، وی از خود رفع مسئولیت کرد و مرا به مدیر ارجاع داد که وی نیز حضور نداشت و ثبت نام فرزندم باقی ماند.
پدر یک دانش آموز از شهر جم: با توجه به اینکه هزینه کتاب فرزندم 50 هزارتومان است، اما مدرسه بابت کتاب، مبلغ ۸۰ هزار تومان از ما درخواست کرده و مبلغ ما به التفاوت را هزینه منگنه کتاب ها! عنوان می کند. مسئولان آموزش و پرورش نظارت بیشتری بر رفتار مدیران مدارس داشته باشند تا حق مردم ضایع نشود. اغلب والدین کتاب درسی فرزندان را فنری می کنند و اجبار به دریافت هزینه منگنه غیرضروری است.
پدیر یک دانش آموز از بوشهر: برای ثبت نام فرزندم در مدرسه ... درخواست 160 هزار تومان درخواست کمک به مدرسه شد، جدا از این 31 هزار تومان بابت بیمه و کتاب دریافت کردند. وقتی اعتراض میکنیم سرمان داد میکشند و میگویند به هر کجایی که دوست دارید شکایت کنید.
مدیر یک مدرسه: سرانه آموزش و پرورش کفاف مدرسه نمی دهد
در پیگیری موضوع، سراغ مدیر یکی از مدارس در شهر بوشهر که بابت دریافت وجه در زمان ثبت نام مورد شکایت والدین واقع شده بود رقتیم. وی پس از مواجهه با خبرنگار ما، بیان می کرد: مسئولان آموزش و پرورش خبر دارند ما برای کمک به اداره مدرسه کمک از والدین دریافت می کنیم. وقتی به وی گفتم که اعلام شده در زمان ثبت نام باید فقط پول کتاب و بیمه دریافت شده و کمک های اختیاری باید پس از بازگشایی مدارس باشد، اظهار داشت: به نظر شما وقتی سرانه یکسال هر دانش آموز فقط 3500 تومان است که تا آخر سال هم معلوم نیست چقدر آن واریز می شود، چگونه باید کولر، آبسردکن را سرویس و میز و نیمکت ها را تعمیر کرد و ماژیک یا تابلوی کلاس ها را تامین کرد؟
وی در ادامه با ناراحتی اظهار داشت: بحثی نیست، با اولیای دانش آموزان تماس می گیریم و پول ها را پس می دهیم، اما شما حساب مدارس را چک کنید و به مسئولان بگویید این مدرسه با این همه دانشآموز را چطور تا آخر سال اداره کنیم؟ سال گذشته که یک ریال سرانه دانش آموزان به این مدرسه نرسیده است.
مدیرکل آمورش و پرورش: کمک اختیاری هم در زمان ثبت نام نباید وجود داشته باشد
گلایه های والدین درخصوص دریافت وجه اجباری در زمان ثبت نام دانش آموزان را با سرپرست اداره کل آموزش و پرورش استان بوشهر در میان می گذاریم.
غلامحسین حسینی به خبرنگار «خلیج فارس» می گوید: هیچ کدام از مدارس دولتی، هیئت امنایی و نمونه دولتی مجاز به دریافت هزینه در هنگام ثبتنام نیستند؛ مگر حق بیمه یا هزینه کتاب درسی که این موضوع بصضورت بخشنامه به مدیران تاکید شده است.
وی ادامه داد: درصورت اینکه گزارش تخلفی به ستادهای رسیدگی به شکایت ثبت نام ها در آموزش و پرورش استان و شهرستان ها ارسال شود، موضوع مورد بررسی قرار می گیرد و مدیری که قوانین را رعایت می کند، عزل خواهد شد.
حسینی خاطرنشان کرد: البته مدارس خاص، مثل مدارس استعدادهای درخشان و غیردولتی و شاهد تابع قوانین خودشان هستند، ولی مدارس دولتی حتی دریافت وجه کمک اختیاری هم نباید در موقع ثبت نام باشد و این کار باید به بعد از بازگشایی مدارس و درخواست از والدین موکول شود.
وقتی به سرپرست آموزش و پرورش استان گفتیم که هر سال با شروع فصل ثبت نام مدارس اعلام می شود خانواده ها نباید وجهی پرداخت کنند؛ اما مدیران زیر بار این مطلب نمی روند و با بهانهها و تهدیدهای گوناگون اقدام به اخذ وجه از خانواده ها در زمان ثبت نام می کنند حسینی تصریح کرد: «از قول بنده بنویسد مدیری که نسبت به بخشنامه ها بی توجهی کند، شایستگی ادامه همکاری در این سمت را ندارد و قطعا با حساسیت به گزارش های رسیده از سوی والدین رسیدگی می شود.»
وی با بیان اینکه اگر مدرسه ای در زمان ثبت نام غیر از کتاب و بیمه، وجه اجباری از دانش آموزان گرفت، قبل از رسانه ای شدن، به آموزش و پرورش خبر بدهند تا به موضوع با جدیت رسیدگی شود؛ ادامه داد: شماره تلفن 33342573 مربوط به ستاد رسیدگی به شکایت ثبت نام مدارس استان پاسخگوی گزارش های والدین می باشد و در ادارات شهرستانی و مناطق هم بخش رسیدگی به شکایت ثبت نام فعال است.
وقتی از حسینی پرسیدیم پس با این اوصاف، اگر کمک های مردمی صورت نگیرد، سرانه آموزشی چطور تامین می شود؟ وی گفت: آموزش و پرورش به دلیل گستردگی زیادی که دارد و بودجه آن واقعی دیده نمی شود، همواره از مردم می خواهیم درصورت توان آموزش و پرورش را مورد توجه خو قرار دهند و در طول سال به آن کمک اختیاری کنند. مدیران نیز از این کمکهای اختیاری می توانند در کنار سرانه ناچیزی که پرداخت می شود، امورات مدرسه را بگذرانند.
انتظار می رود هم استانی ها از طریق بخش های رسیدگی به شکایت ثبت نام مدارس، تخلفات را به آموزش و پرورش گزارش دهند، این اداره کل نیز با رصد دقیق و برخورد قاطع با تخلفات، واقعی بودن آنچه در رسانه ها اعلام می کند نمایان کرده و نتیجه پیگیری تخلفاتی که منجر به تغییر مدیران مدارس شده را در اختیار رسانه ها قرار دهد.
منبع:خبرگزاری خلیج فارس


