آب شور سهم روستای«شهنیاء»در شهرستان دیر/ مردم نگرانند
در حالی که همه روستاهای بخش بردخون از آب سالم و قابل شرب استفاده میکنند ، سهم مردم روستای شهنیاء آب چاه بسیار شور و غیرقابل شرب است.
به گزارش آوای پارسیان و به نقل از خبرگزاری فارس از شهرستان دیر، مردم روستای شهنیاء از وضعیت آب لولهکشی روستا ابراز نارضایتی کردهاند و خواستار توجه مسؤولان به این موضوع مهم مردم شدهاند.
مردم روستای شهنیاء از توابع بخش بردخون مانند همه شهرها و روستاها نیازمند آب سالم و بهداشتی هستند اما اهالی این روستای پرجمعیت از وضعیت آب مصرفی خود گلهمندند و آب موجود در شبکه لولهکشی را غیرقابل استفاده میدانند.
مردم شهنیاء را دریابید
یکی از اهالی روستای شهنیاء بخش بردخون خطاب به مسؤولان گفت: بخشدار بردخون، فرماندار دیر و استاندار بوشهر آیا مردم شهنیاء جزء جمعیت 80 میلیونی ایران نیستند؟
ماشاءالله زارعی افزود: روستای شهنیاء براساس سرشماری سال 95 دارای جمعیتی بیش از دو هزار و 70 نفر با 537 خانوار است که طول خط آبرسانی آن 15 کیلومتر است اما این شبکه بسیار فرسوده، کهنه و قدیمی است و توان فشار قوی آب را ندارد.
مردم در حسرت آب سالم
وی اضافه کرد: اکنون قطرهای از آب محرم وارد شبکه روستا نمیشود و مردم کماکان در حسرت آب افسوس میخورند درصورتی که همه روستاها از آب سالم و قابل شرب استفاده میکنند و فقط سهم مردم روستای شهنیاء آب چاه بسیار شور و غیرقابل شرب است.
شیوع بیماریهای پوستی
زارعی ادامه داد: مردم منطقه دچار بیماری پوستی، قارچی، ریزش مو، سوزش چشم و بیماریهای دیگر شدهاند و همه وسایل، لباسها و ظروف از بین رفته، پس به داد مردم شهنیاء برسید.
آب شور به خورد مردم ندهید
این استاد دانشگاه و دبیر دبیرستانهای منطقه بردخون ابراز داشت: اگر آب به تعدادی از خانهها که بالاتر از سطح روستا واقع هستند، نمیرسد باید فکر دیگری کنند نه اینکه آب شور به خورد مردم دهند، در صورتی که آب تمام روستاهای بخش سالم و قابل شرب است اما مردم شهنیاء چندین سال از آب چاه استفاده میکنند.
وی با تقدیر از همه فعالیتها و اقدامات مسؤولان بخش، خطاب به آنها گفت: لطفا خود قضاوت کنید و برای یک بار هم شده از این آب استفاده یا استحمام کنید، ببینید چه بر سرتان میآید، در صورتی که ما چندین سال است گرفتار چنین مشکلی هستیم و امیدواریم با یک اقدام جهادی مشکل مردم رفع شود.
دستگاههای آب شیرینکن از کار افتاده است
دهیار روستا نیز گفت: آب لولهکشی روستا از نظر کیفیت و طعم وضعیت نامناسبی دارد و مردم ناراضی هستند و حتی برای شستشو نیز قابل استفاده نیست و همه شیرآلات رسوب زده و بیشتر دستگاههای آب شیرینکن از کار افتاده و مردم توان تعویض فیلتر این دستگاهها را ندارند.
رضا حصیری افزود: بیماریهای پوستی، گوارشی و عفونی شایع شده و راهحل بحران این است که آب چاه از چرخه شبکه خارج شود زیرا تنها روستای شهنیاء از آب چاه استفاده میکند و از آب شیرین خط محرم بهرهای نمیبرد و امیدواریم حداقل سهمیهبندی شود که یک روز آب چاه و یک روز آب خط محرم در شبکه وارد شود.
مردم نگرانند
کارشناس مسؤول بهداشت محیط مرکز خدمات جامع سلامت شهید بردستانی بردخون نیز گفت: آب روستای شهنیاء از نظر میکروبی قابل شرب است اما این آب کیفیت پایینی دارد و به دلیل شوری برای استحمام مناسب نیست و بسیاری از مردم روستا از این وضعیت ابراز نگرانی کردهاند.
زیبا حاجیپور افزود: به دلیل اینکه آب شبکه لولهکشی روستا از چاه استخراج میشود در زمینه کلرزنی نیز مشکل دارد که امیدواریم به دغدغهها و خواستههای مردم توجه شود.
رئیس شورای اسلامی روستای شهنیاء نیز گفت: شهنیاء یکی از روستاهای پرجمعیت شهرستان است و مردم نیز به آب دارند و آب چاهها نیز در این دوره با وجود مشکلات بهداشتی و عوارض مختلف پاسخگوی نیاز مردم نیست، در صورتی که در گذشته آب چاه مناسب بود و مردم گلهای نداشتند.
اختصاص سهمیهای از آب خط محرم به شهنیاء
احمد اسیری افزود: به دلیل اینکه بخشی از روستا نسبت به بقیه منازل در سطح بالاتری قرار دارد آب ضعیف شبکه پاسخگوی آنان نیست و پیشنهادی که داریم این است با توجه به جمعیت بالای روستا، آب خط اصلی به صورت سهمیهای بین روستای شهنیاء و سایر روستاها و شهر تقسیم شود.


