شنبه, 18 آذر 1402 - Saturday, 09 December 2023
کد خبـر : 4779
تاریخ انتشار: یکشنبه, ۰۷ مهر ۱۳۹۸ ۱۰:۴۹
دسته: مشروح
پرینت
ایمیل

تنها با چند سی‌سی خون نجات‌بخش جان بیماران سرطانی باشید/ ایران اولین کشور شرق مدیترانه دارنده بانک اهدای سلول‌های بنیادی

روز جهانی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی به این عنوان نامگذاری شده است تا بتوان از با فرهنگسازی شمار اهداکنندگان را افزایش داد چرا که تنهابا چند قطره خون می توان جان بیماران سرطانی و صعب العلاج بسیاری را نجات داد.

آوای پارسیان :تنها با چند قطره از خونتان نجات بخش جان بیماران صعب العلاج و سرطانی باشید، فکرش را بکنید چند قطره خون شما می تواند در درمان ۶۰ نوع بیماری مورد استفاده قرار گیرد، کودک سرطانی که جلوی چشم پدر و مادرش هر لحظه جسم کوچکش درد می کشد و آب می شود با سلول های بنیادی خون ساز می تواند جان دوباره بگیرد و در کنار همسالان خود بازی کند و در آینده به مدرسه و دانشگاه برود و فردی مفید برای جامعه باشد.

 

نخستین علت ناگذاری روز جهانی اهداکنندگان سلول‌های بنیادی قدردانی از تمام اهداکنندگان است، افرادی که سلول‌های خون خود را اهدا با عشقق اهدا می کنند و نامشان در بانک سلول های بنیادی ثبت می شود، این افراد گویی عشق و محبت را در این بانک ذخیره می کنند و حال خوبی دارند که می توانند نجات بخش جان یک بیمار باشند.

 

همچنین روز جهانی اهداکنندگان سلول های بنیادی به این منظور نامگذاری شده است تا  آگاهی‌ها مردم و سیاست‌گذاران در مورد  اهدا سلول‌های بنیادی و تاثیری این پیوند بر زندگی بیماران افزایش پیدا کند.

 

سلول‌های بنیادی خونی این توانایی را دارند تا به یکی از سه سلول‌های خونی اصلی شامل گلبول‌های سفید، گلبول های قرمز و پلاکت ها تبدیل شوند و می توان با سلول های بنیادی خون ساز سالیانه جان هزاران بیمار مبتلا به سرطان خون و بیماری‌های خونی را نجات داد.

 

۱۱ هزار پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در ایران

موسس اولین بانک اهداکنندگان سلول‌های بنیادی با اشاره به آمار پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در ایران، اظهار کرد: تاکنون ۱۱ هزار پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در ایران صورت گرفته است و این پیوند‌ها در کودکان بیش از ۷۰ درصد موفقیت‌آمیز است.

 

حمیدیه با بیان اینکه در موضوع اهداء سلول‌های بنیادی خون‌ساز نیاز به مشارکت بیشتر مردم و خیرین حس می‌شود، گفت: راه‌اندازی مراکز اهداء سلول‌های بنیادی خون‌ساز نیاز به مشارکت خیرین دارد چراکه هزینه راه‌اندازی آزمایشگاه و کیت‌های HLA بسیار بالاست چراکه کیت‌های مورداستفاده وارداتی هستند.

 

درمان ۶۰ نوع بیماری صعب‌العلاج و کشنده  با سلول های بنیادی

 

حمیدیه با بیان اینکه پیوند سلول‌های بنیادی خون‌ساز در درمان ۶۰ نوع بیماری صعب‌العلاج و کشنده موثر هستند، گفت: این ۶۰ نوع بیماری به ۵ دسته بیماری‌های خونی بدخیم مثل سرطان مغز و استخوان، بیماری‌های نقص ایمنی ارثی، بیماری‌های متابولیک و برخی تومور‌های توپر تقسیم‌بندی می‌شوند.

 

موسس اولین بانک اهداکنندگان سلول‌های بنیادی اظهار کرد: باید توجه داشت که نمی‌توان تمام نیاز سلول‌های بنیادی خون‌ساز را در داخل کشور تأمین کرد چراکه بنابر خلقت بشر ممکن است HLA سازگار با فرد در کشوری دیگری مانند ژاپن، پرتغال یا چین باشد.

۶۰ هزار داوطلب اهداء سلول‌های بنیادی خون‌ساز در کشور

او بیان کرد: بانک اهداء سلول‌های بنیادی در مراکز پذیره‌نویسی داوطلبانه در سازمان انتقال خون و سایر دانشگاه‌های علوم پزشکی به تدریج ایجاد شد و آئین‌نامه شبکه ملی اهداءکنندگان سلول‌های بنیادی را با ستاد سلول‌های بنیادی معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت بهداشت تدوین کردند و شبکه ملی اهداءکنندگان سلول‌های بنیادی خون‌ساز زیر نظر معاونت درمان وزارت بهداشت ایجاد شد.

 

موسس اولین بانک اهداکنندگان سلول‌های بنیادی با اشاره به آمار اهداءکنندگان سلول‌های بنیادی در ایران، اظهار کرد: بیش از ۶۰ هزار داوطلب اهداء سلول‌های بنیادی خون‌ساز در کشور داریم.

 

خیر شرکت های دانش بنیان برای تولید کیت های تولید سلول های بنیادی

او با اشاره به فعالیت شرکت‌های دانش‌بنیان برای تولید کیت‌های تشخیص سازگاری HLA، بیان کرد: چند شرکت دانش‌بنیان در حال طی مراحل تولید این کیت‌ها هستند و در ماه‌های آتی خبر‌های خوشی در این حوزه خواهیم داشت.

موسس اولین بانک اهداکنندگان سلول‌های بنیادی گفت: معاونت علمی ریاست جمهوری و ستاد سلول‌های بنیادی با حمایت از این شرکت‌های دانش‌بنیان افزون‌بر رونق تولید به صرفه‌جویی ارزی و حل مشکل بیماران صعب‌العلاج و سرطانی کمک می‌کند.

 

امید است که با افزایش شمار اهداکنندگان سلول های بنیادی و مراکز پذیره نویسی بتوان جان بیماران بیشتری را در ایران و جهان نجات داد.

 

انتهای پیام/         

 

باشگاه خبرنگاران جوان

نظر شما؟  
+ 1
مخالفم + 0
Bookmark and Share
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

نوشتن دیدگاه