هراس دانشگاهیان از ورود به صنعت هستهای/فضای امنیتی بلای کشور شده است
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی گفت: برخی اساتید دانشگاهی از ترس اینکه نتوانند به کشورهای خارجی سفر کنند، به موضوع صنعت هستهای کشور ورود نمیکنند و بارها در خارج از کشور به همین دلیل جواب تماس بنده را هم ندادند.
آوای پارسیان : فریدون عباسی روز گذشته به مناسبت 16 آذر روز دانشجو در جمع دانشجویان و اساتید دانشگاه پیام نور بوشهر بابیان اینکه روز دانشجو نماد استکبارستیزی دانشجویان است، اظهار داشت: دانشجویان مواظب باشند 16 آذر برای ضدانقلاب مصادره نشود.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی کشور بابیان اینکه مهمترین رسالت دانشگاه علمی بودن دانشجوست، گفت: در دهه 50 دانشگاهها مرکز تاختوتاز گروهکها و احزاب مختلف سیاسی شده بود و خبری از درس خواندن نبود تا اینکه در سال 59 دانشجویان پیرو خط امام دانشگاه را به مسیر اصلی که مسیر علمی بود، کشاندند بهطوریکه دانشگاهها به مدت سه سال تعطیل شد و طی این سه سال متون مختلف بازنگری شد و دانشگاهها با رویکرد جدید علمی مجدداً باز شدند.
وی افزود: در سال 1363 اولین دورههای کارشناسی ارشد شیمی و فیزیک و چند سال بعد دورههای دکتری با همان امکانات کم در دانشگاههای کشور راهاندازی شد تا جایی که در سال 75 حدود 50 دانشگاه دولتی در کشور فعالیت داشت و دیگر نیاز به ادامه تحصیل دانشجویان در خارج از کشور نبود.
عباسی گفت: متأسفانه در دهه 60 و 70 کاناداییها دانشجویان بااستعداد ایرانی را شناسایی میکردند و همه خسارات آنها را پرداخت میکردند و خیلی از متخصصین ما در کانادا ماندگار شدند اما در حال حاضر وضعیت دانشگاهها خوب است و باید با برنامهریزی صحیح بتوانیم دانشجویان متخصص را به کشورهای دیگر صادر کنیم تا در موقع نیاز بتوانند به کشور کمک کنند.
وی افزود: باید شجاعت به دانشجو داد تا بتواند به مجهولات علمی احاطه پیدا کند، ولو اینکه در این زمینه هزینههایی صورت بپذیرد.
رئیس سابق سازمان انرژی اتمی عنوان کرد: صنعت اتمی کشور 16 سال با تفکر غربیها اداره شده بود و 12 سال بعد و در زمان مدیریت مهندس آقازاده اساس غنیسازی، راکتور اراک و... پایهگذاری شد اما امروز اسمی از وی در صنعت هستهای کشور نیست.
معاون اسبق دانشجویی فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی تهران بابیان اینکه از ابتدای پیروزی انقلاب برخی افراد با برچسبهای مختلف و به طریق گوناگون کنار زدهشدهاند، گفت: فساد در دانشگاه هم وجود دارد و مدیران دانشگاهها باید مواظب چنین تحرکاتی باشند که کیفیت فدای کمیت نشود و حق دانشجویان ضایع نشود.
عباسی با اشاره به اینکه در حوزه علمی و فنی صنعت هستهای کاری نبود که بخواهیم در کشور انجام دهیم و نتوانیم، تصریح کرد: اگر میخواهیم بهعنوان یک قدرت نوظهور جهانی در راستای گام دوم انقلاب تثبیت شویم باید شرایطی ایجاد شود که تخصصها در کشور بمانند و حتی از بیرون در صورت نیاز متخصصین مربوطه را وارد کنیم.
وی، فضای امنیتی را بلای کشور نامید و بیان کرد: متأسفانه مردم را در جریان امورات کشور قرار نمیدهیم و نتیجه این میشود که یکشبه قیمت بنزین بدون اطلاع و اقناع مردم بالا میرود و این رویه برای مردم قابلهضم نیست.
رئیس سابق انرژی اتمی کشور مرز علم و دانش را در حوزههای نظامی کشور خواند و گفت: افتخار هر کشوری است که افراد متخصص نظامی با همان لباس نظامی در دانشگاهها تدریس کنند اما متأسفانه برخی از روشنفکران متمایل به تفکر غربی با تبلیغات منفی به نحوی وانمود میکنند که از آمدن نظامیها به داخل دانشگاهها جلوگیری شود، درصورتیکه باید به دانش نظامی کشور احترام گذاشت و از تخصصهای نظامیان استفاده کرد.
وی با اشاره به خودکفایی در صنعت ساخت راکتور هستهای اظهار داشت: راکتور اراک حاصل 20 سال فعالیت متخصصین ما بود که پس از سالها به سوخت مجازی 40 مگاوات حرارتی نزدیک شده بودیم و در حال سخت راکتور توسط متخصصین داخلی بودیم و حتی سوخت خود را میتوانستیم در کشور تست کنیم که در معاهده با غرب و نفوذ در افکار مسؤولین، راکتور اراک به دست خودیها با بتن پر شد.
معاون اسبق دانشجویی فرهنگی دانشگاه شهید بهشتی تهران گفت: برخی اساتید دانشگاهی از ترس اینکه نتوانند به کشورهای خارجی سفر کنند، به موضوع صنعت هستهای کشور ورود نمیکنند و بارها در خارج از کشور به همین دلیل جواب تماس بنده را هم ندادند.
رئیس سابق سازمان اتمی کشور بابیان اینکه نیروگاه اتمی بوشهر از ایمنترین تجهیزات در کشور محسوب میشود، تصریح کرد: طراحی نیروگاه اتمی بوشهر به نحوی است که در صورت حوادث طبیعی بهطور خودکار خاموش میشود و حتی در برابر زلزله 8.5 ریشتری نیز مقاوم است.
انتهای پیام/
خبرگزاری فارس از بوشهر


